Fuji

Aromatik ve hoş tatlıdır. Şeker oranı yüksektir. Sert ve çok suludur. Mevye eti hafif sarımsı ve soluktur. Kalın kabuklu olması sebebiyle yıpranmadan seyahatlerde çantanızda taşıyabileceğiz çiğ tüketim için ideal bir elmadır. Görüntüsü çok albenili olmamakla birlikte en lezzetli elma türlerinden biridir, mutlaka denenmelidir.

Orjin Japonya
Tat Tatlı
Hasat Zamanı Ekim-Kasım

Elma’nın Faydaları

  • Elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosforun yardımı ile beyni, karaciğeri ve mideyi olumlu etkiler.
  • Çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir.
  • Pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır.
  • Taze elma suyu bol antioksidan (tanenler) içerir ve vücudun arınmasını sağlar.
  • Yatmadan önce yenen bir elma, rahat uyumaya yardımcı olur.
  • Gut, böbrek, mesane ve hemoroid hastalıklarında elma kürünün yararları vardır
  • Elma da bulunan triterpenoids birleşeni kolon kanserini engellemeye yardımcı olmaktadır.
  • Elma diyetler için mükemmel bir seçimdir. 100 gramı sadece 54 kaloridir. Bu da ağır olarak sindirilebilen şekerden gelmektedir.
  • Diş sağlığı için elma kabuğu çok önemlidir. Kabuğu ile yenilen elma dişleri doğal olarak temizler, diş etlerini kuvvetlendirir.
  • Bol posa içermesi nedeniyle iştahı azaltır.
  • Taze sıkılmış elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrarı arttırır.

Elmalı Turta

Yapımı Çok Kolay, Tadı Mükemmel

Malzemeler

  • 70 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın (silme)
  • 3 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı

  1. Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
  2. Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınız la harmanlayın.
  3. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  4. Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalar ada aynı işlemi uygulayın.
  5. Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
 

Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiye, içerik olarak elma, ceviz, şeker, yağ, su, tatlandırıcı ve un kullanılarak yapılan bir kurabiye türüdür. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan elmalı kurabiye yağ, protein, karbonhidrat ve yüksek miktarda kalori içerir.

Malzemeler

  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 2 adet büyük boy Elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

  1. Elmaları rendeleyip geniş bir tavaya alın ve suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin,
  2. Suyunu salınca şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  3. Tarçını ve cevizi ekleyip ateşten alın,
  4. Hamur için tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu bir karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın,
  5. Pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın,
  6. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
  7. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın,
  8. Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyük bir yuvarlak olacak şekilde açın,
  9. Yuvarlağı dörde kesin,
  10. Her bir parçanın geniş tarafında elmalı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın,
  11. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişin,
  12. Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.